Sebamed Product

In the name of Allah, the Beneficent, the Merciful.

ok, hari nie nak cerita sikit product yang aku pakai...
product nie sesuai tuk kulit muka yang sensitive sangat-sangat macam kulit aku nie...
dari kecil sampai ke besar sensitive bebenor...
hehehe

Clear Face

alhamdulillah, berkesan.. =)





1. CLEAR FACE ANTIBACTERIAL
CLEANSING FOAM


first harus la pencuci muka okeh...
tiap-tiap hari cuci muka..
kalau tak cuci tu rasa pelik la..
kena selalu guna...
kalau tinggal, problem kulit tu datang balik...
hohoho
dia dalam bentuk foam...
aku ada try guna sabun dia, tapi macam tak sesuai..
so, aku tukar guna yang foam...




2.CLEAR FACE DEEP CLEANSING

FACIAL TONER


macam product lain, mesti ada toner..
guna macam biasa..
sapu selepas cuci muka...



3. CLEAR FACE CARE GEL
gel nie melekit sikit bila mula-mula pakai..
bila da lama-lama dia da meresap dalam kulit..
nie sapu seluruh muka..


4. CLEAR FACE ANTI-PIMPLE GEL
yang nie aku suka..
sapu dekat tempat jerawat sahaja...
kena selalu pakai..
aku selalu pakai pagi-pagi kalau tak keluar pergi mana-mana and sebelum tdor selepas sapu clear face care gel
bangun ja esok, tgk jerawat tu kecut..
suka-suka...
hehehe =)



5. CLEAR FACE COLOURED
ANTI-PIMPLE CREAM
yang nie lak aku pakai kalau nak keluar pergi mana-mana..
lepas pakai bedak, aku sapu benda nie kat jerawat and bekas jerawat..
tapi aku jarang pakai..
malas,,
hehehe..


selain tuk muka, ada lagi product sebamed yang lain..
tuk baby baru lahir, sampai la orang tua...
dari kecil aku guna product nie sebab kulit aku sensitive..
buka muka ja sensitive, badan pon sama...

try la guna..
ikut turutan yang  aku tulis tu...
tak rugi sebenarnya..
harga dia ajak mahal kalau beli satu set...
sebab nie product luar negara and ini research product..

selain nie ada product sampingan lain yang aku guna..

tapi, pada pendapat aku, kalau product yang korang guna sekarang dah ok tuk muka korang, teruskan guna..
sebab kulit kita berbeza-beza..
jangan ambil risiko nak tukar..
risau tak sesuai =)

that all...
thank you sebab rajin baca blog aku..
rajin-rajin la comment =)


p/s: Rindu =(











11 comments:

Nur Farahanna said...

Salam.
Bole thu dkt mana awk beli semua produk sebamed ni?

Wanie Azmi said...

@Nur Farahanna dekat farmasi, guardian

Zetty Abdullah said...

Salaam..1 set rm brp ye?

Wanie Azmi said...

@Zetty Abdullah

harga dalam rm100++..
product nie mahal sikit...
=D

Hana Farah said...

Baru jer nak try guna produk ni. Pada pendapat awak, lepas guna toner tu kan.. guna care gel dulu atau mattyfying cream lepas guna toner?

Wanie Azmi said...

@Hana Farah wani tak guna mattyfying cream. but for me, kalau da beli muttyfing cream, da tak perlu pakai care gel. =D

Nur Afifah said...

Products nie boleh hilangkn scar marks tak??

ibah frz said...

Klu de jrawat pasir 2 3 gtu..pkai pncuci muka j bole k

ibah frz said...

Klu de jrawat pasir dlam 3 2 gtu..Klu gna pncuci j bole kn?

Wanie Azmi said...

@Nur Afifah insyaAllah boleh. Tapi take time sikit :)

Wanie Azmi said...

@ibah frzboleh.. skrg wanie guna pencuci muka je sbb kulit muka dah ok :)

deDunia beBlog =)

Daisypath Friendship tickers